Меню
Райс Україна дуже сподобалось
Ти дізнаєшся погану новину і починаєш божеволіти. Чому така реакція? Та тому, що ти забуваєш про головне: почати день з Богом, подивитися Йому в очі, даючи і Йому можливість заглянути в твоє серце.
Бог знаходиться там, де в даний момент знаходимося ми. Тут і зараз. Абсолютно точно. Не знаю, чи відчуваєш ти це, а якщо відчуваєш, то в такому випадку що відчуваєш - радість чи страх. Впадаєш у відчай або, навпаки, в тебе з'являються сили, надія і оптимізм. Але я впевнений, що якщо ти - справжній християнин, якщо ти любиш Бога, молишся Йому, сповідаєшся часто, свідомо - з подвигом і зусиллям - підходиш до Святої Чаші, читаєш духовну літературу, Святе письмо і працюєш над своєю душею, то ти відчуваєш Христа у своєму житті і розумієш, що найголовніше - бути в зіткненні з Ним.
Прокинувшись вранці, помолися трохи перед початком нового дня. І найголовніше тут - не слова молитов, які ти вимовляєш, а душевне розташування. Важливо, щоб душа в цей момент кинулася до Бога. І коли це почуття оселиться в твоєму серці, воно перейде і на всього тебе, на твої справи і ставлення до тих, хто навколо. І твої дії не будуть необдуманими і поверхневими.
А коли ми, тільки-но прокинувшись, відразу поспішаємо у ванну, потім швидко одягаємося, поспіхом снідаємо і поспіхом вибігаємо з дому, то через деякий час з'являється відчуття, ніби всі наші дії відбуваються на «автопілоті», механічно, і немає часу задуматися над тим, звідки і куди йде наш шлях, навіщо ми робимо ті чи інші вчинки. А як чудово, коли день проходить усвідомлено, тобто коли наші дії носять обдуманий, розсудливий характер!
Ти прокидаєшся і, відкривши очі, кажеш собі:
«Господь подарував мені ще один день!» І думка ця так радісна, що почуття вдячності і щастя наповнює душу. І ти кажеш: «Господи, славлю і дякую Тобі! Дякую Тобі за те, що Ти дав мені ще один день, за те, що я прокинувся! »
Розплющивши очі, ні в якому разі не давай ходу думок про турботи і неприємності, які чекають тебе протягом дня. Не думай про роботу, витрати, лікарів, аналізи, іспитах та інших стресових ситуаціях. Все це буде потім. Нехай день почнеться не з цих думок, а з славослів'я. Розкривши штори, прослав Бога зі словами: «Слава Тобі, що показав мені світло! Ти дав мені ще один день, Господи, і, знаєш - цей день буде найпрекраснішим у моєму житті! Сьогодні ».
Почни день так - зі славослів'я Христа. Розумієш, думки про проблеми, що турбують тебе вранці, - це помисли, які спрямовані на те, щоб день не вдався з самого початку. А ти візьми і оголоси цим помислам бойкот. Створи перешкоду, натисни на гальма, скинь у стресу швидкість і скажи: «Ні! Я не хочу починати свій день з тривог і занепокоєння. Я хочу з самого ранку відчути любов Бога і радісно вигукнути: "Доброго ранку, Господи! Дякую Тобі від усього серця за те, що любиш мене. І я, Твоє улюблене створіння, починаю з цієї любові свій день! "»
Страшно починати день на самоті, без батька, матері, близьких, друзів ... А адже Господь нам і Отець, і Мати, і Брат, і Друг. Але якщо з самого ранку ти відчуваєш себе самотнім, кинутим, втраченим в цьому світі, позбавленим дружньої підтримки з боку Христа, то як можна домогтися успіху протягом дня? З яким настроєм ти підеш в плавання по бурхливому житейському морю? Втомлений, сумний, розчарований, самотній, слабкий і безпорадний. Ні! Не бувати цьому. Нехай молитва наповнить твою душу Божественними дарами, які, в свою чергу, «увіллють» в неї відчуття Христової любові.
Показати повністю...